Carotomax Shaklee Vitamin untuk Mata Sihat Bersinar!


Setiap hari mata I terdedah kepada cahaya laptop, handphone dan skrin elektronik lain berjam-jam. Dari buka mata pada waktu pagi sampailah masa nak tidur, mata asyik lah memerhati skrin kecil ni. Nak buat macam mana, tuntutan kerja saya juga perlu menghadap skrin computer selama 8 jam setiap hari. Walaupun cermin mata ni dah tempah yang siap ada filter untuk computer dan sebagainya, by the end of the day, mata saya terasa sangatlah penat. Nak kelip mata pun dah macam lenguh dah. Sebab tu saya mencari vitamin untuk mata sihat!

Mata kita juga perlukan nutrien untuk mengekalkan tahap kesihatannya, especially Vitamin A. Sebab tu, kita belajar masa sekolah dulu tentang makan carrot jika nak menjaga kesihatan mata kita. Mata kita juga perlukan nutrient lain seperti Lutein, Zeaxanthin, omega 3 dan jugak vitamin C.Carotomax kaya dengan Vitamin A dan banyak lagi!

CarotoMax ini mengandungi 6 jenis karotena, dikekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan. Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. CarotoMax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karotenoid berfaedah ini. Banyak kan?

Kandungan di dalam Carotomax ni adalah..
 • Alpha Carotene - Untuk penglihatan mata,mata sihat serta menghalang degenerasi penglihatan
 • Beta Carotene - Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat
 •  Lycopene - Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ,serviks yang kuat, kitaran jantung dan sistem imun serta mengurangkan penyakit kalenjar prostat
 • Astaxanthin - Karotenoid astaxanthin dituai/dihasilkan daripada mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Kelebihannya ialah melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL
 • Lutein - Menyekat katarak,AMD ( Age related macular disease/ penyakit makular berkaitan umur) dan glaukoma
 • Zeaxanthin - Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Ia juga bertindak mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

Kelebihan Carotomax berbanding vitamin A jenama lain:
 • Mempertingkatkan penglihatan. Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap.
 • Membantu mengurangkan penyakit kulit. Pengambilan ikut dos yang dibenarkan mampu mengurangkan keradangan akibat penyakit kulit.
 • Melindungi Epithelial dengan memelihara lapsan luar kornea, rongga oral,usus,perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, dan merawat ulser saluran usus.
 • Melawan kanser dan oksidasi. Pengambilan beta karotene mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan serangan radikal bebas dan singkirkan sel-sel yang dah mati.
 • Menghalang infeksi dengan merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan gejala penyakit kronik seperti sakit jantung, batuk,asma, asma dan selsema.
 • Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut,kulit membran mukosa, gigi yang sihat, gusi dan sistem produksi.
 • Ia juga membantu penghasilan sperma yang sihat.


Haaa, kalau anda mengalami masalah rabun macam saya ni, kita WAJIB ambil Carotomax ya!
Jika anda ada any concern tentang tahap kesihatan anda dan anda nak usaha menjadi lebih sihat, boleh lah contact saya untuk FREE consultation.

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com

No comments:

Post a Comment