Omega Guard Shaklee Untuk Anak Sihat Dan Bijak, Berserta Testimoni!

Ibu bapa mana yang tak mahu tengok anak membesar dengan sihat dan kuat? Dan ibu bapa mana yang tak kasihan tengok anak demam, lelah dan selsema selalu. Sebagai seorang ibu atau bapa, memang tanggungjawab kita adalah untuk membesarkan anak-anak dengan usaha maksima supaya anak dapat membesar dengan cerdik dan cergas. Sebab itu lah ibu bapa kena beri Omega Guard Shaklee untuk anak yang sihat dan bijak!Omega Guard mengandungi Omega-3 yang tinggi berbanding supplemen jenama lain.

Kita selalu dengar Omega-3 tapi tak ramai yang tahu maksudnya (termasuk saya sebelum bergiat dalam Shaklee ni!). Omega-3 ni sebenarnya bermaksud 3 jenis asid lemak :
  • ALA (alpha-Linolenic acid) daripada sumber tumbuhan
  • EPA (eicosapentaenoic acid) biasanya dari sumber  laut
  • DHA (docosahexaenoic acid) biasanya dari sumber laut


DHA dan EPA ni boleh kita dapat daripada minyak ikan, minyak telur, minyak sotong dan sebagainya manakala ALA boleh didapati dari minyak flaxseed, bayam,soya, tempe dan lain-lain.
Badan kita tidak boleh menghasilkan Omega-3 sebab itu kita perlu mendapatkan sumber ini dari makanan atau supplemen.Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega-3, di mana kandungannya adalah lebih tinggi berbanding jenama lain. Malah ia dihasilkan darp minyak ikan dan poten yang tulen.

Omega Guard diperbuat daripada penyulingan selamat. Ini adalah untuk memastikan produk Omega Guard ini bebas dari pencemaran merkuri.

DHA & EPA adalah penting untuk anak-anak untuk fungsi otak lebih-lebih lagi kanak-kanak yang sedang dalam proses pembelajaran. DHA juga penting dalam penghantaran isyarat otak dan komunikasi sel antara neuron. Gabungan EPA dan DHA juga telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hyperactive dan autism. 

Omega-3 juga membantu selera makan anak-anak. Kita semestinya akan risau bila tengok anak ni memilih sangat dalam bab makan, susah nak makan. Selera akan bertambah! Ragam pun kurang.
Ibu-ibu preggers boleh beri anak khasiat Omega-3 dari dalam perut lagi dengan mengambil Omega Guard ketika mengandung. Bayangkan kita supply khasiat untuk anak pandai dari dalam perut lagi!

Banyak lagi khasiat lain Omega Guard ni termasuk dalam pembakaran lemak, menurunkan kolestrol dan macam-macam lagi. Stay tuned, sebab saya akan kupas satu persatu kebaikan produk Shaklee untuk anda! 


Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

No comments:

Post a Comment