Penuhi Keperluan Asas Badan Untuk Kualiti Hidup Lebih Bermakna

Tahun ni azam I memang all out nak change menjadi a better version of myself. Honestly, memang setiap hari saya berjuang nak melawan nafsu diri sendiri supaya tiap hari saya ada improvement. Upgrading yang saya maksud kan adalah dari semua segi; tahap kesihatan saya, cara saya berfikir, apa saya makan, cara pemakaian, cara hidup. Semua lah.

Dari segi kesihatan, I dah berjanji dengan diri sendiri nak mencapai berat badan ideal iaitu maksimum pun 65kg. Sekarang memang dah jauh tersasar! Jadi, by hook or by crook, tahun ni by December, saya kena berjaya mencapai target ni. 

Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri aje.Bila berat badan ideal; nak bergerak senang, nak beribadah senang, nak buat kerja rumah senang. 

Dalam nak mengecapi kesihatan yang terbaik ni pun, I dah berazam untuk kurangkan makan makanan tak berkhasiat. Come on, kita duduk Malaysia semua orang mesti tahu struggle untuk eat healthy. Malaysia kot! Jadi, berjaya nak kurangkan pun dah cukup OK dah. Tak ada lah nak makan ABC, cendol, rojak, durian, nasi lemak, semua dalam sehari. Boleh makan tapi kurangkan kuantiti dan cheat sekali je sehari atau setiap dua hari.

Selain tu, I juga nak mula mengambil supplements sebab I tahu yang makanan yang I makan setiap hari ni tak cukup untuk keperluan badan I. Selepas macam-macam articles dan researches yang I baca, I pun join Shaklee! 

Kenapa Shaklee? 

Sebab produk Shaklee ni dihasilkan daripada bahan-bahan dan proses semulajadi. Tak main sintetik-sintetik ni. Tak ada chemicals. Dengan satu sebab ni je dah boleh yakinkan kita yang Shaklee ni adalah pilihan yang terbaik. Dah lah makanan harian kita ni penuh dengan chemical, takkan supplements pun nak makan yang dirumus dengan chemicals? Tak masuk akal. 

I nak ambil Set Asas Kesihatan Shaklee (Basic Health Set) ni kerana set ini dapat memberikan nutrients tambahan bagi melengkapkan kekurangan nutrisi akibat daripada pemakanan yang kurang sihat dan gaya hidup yang tak berapa nak aktif ni. Bila kita consume dengan konsisten, kita akan meningkat kualiti hidup kita!


Bila dah makan set ini, kita akan merasakan perubahan positif dari segi stress, happiness, kesihatan kulit, banyak tenaga dan macam-macam lagi. 

Set Asas Shaklee ni untuk siapa?
Basically, set Asas Shaklee ni sesuai diambil oleh orang dewasa yang mementingkan kesihatan diri. Kanak-kanak tak boleh ya, kanak-kanak ada set lain iaitu Set Anak Cerdik & Ceria!

Daripada Set Asas ni, kita boleh lah tambah Osmetatrix, Omega Guard atau ESP. Ikut kepada concern kesihatan anda!

Anda ada concern kesihatan yang anda perlukan nasihat? Contact saya untuk FREE consultation ya!

SARA 
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara
No comments:

Post a Comment