Kekalkan Immune System MAXIMUM Untuk Laksana Kerja Harian

Cara natural untuk boost immune system kita supaya kita bertenaga nak bekerja dan berjuang setiap hari:
  1. Dapatkan tidur yang cukup and kena pandai manage stress. Bila kita sleep deprived atau rasa tertekan, body kita akan release cortisol yang akan affect level ketahanan badan kita.

  2. Kurangkan merokok, lagi baik berhenti. Merokok bukan sahaja melemahkan immune system kita, kita lebih berisiko untuk menghidap bronchitis dan pneumonia. Lagi teruk kalau kita yang merokok, tapi kesihatan orang sekeliling kita yang terancam especially kanak-kanak. Kesian.
  3. Kurangkan alkohol, lagi baik tak payah consume. Excessive consumption akan menjejaskan immune system dan akan lebih terkena penyakit macam lung infection.
  4. Makan buah, sayuran dan kekacang bebanyaks. Ada study yang dijalankan terhadap orang berumur/warga tua yang menunjukkan immune system mereka bertambah baik bila mereka start consume baaaanyak sayuran dan buahan. Lebih baik kita start dari sekarang.
  5. Go put your sunnies on and go sunbathing! Cahaya matahari (ada waktu-waktu yang sesuai) trigger kulit kita untuk produce Vitamin D. Kekurangan vitamin D boleh affect respitory system kita. Bagi body kita sinaran matahari pagi dalam 10-15 minit setiap hari dah okay. Jangan asyik risau sun burn ke. Tan skin kan trend!
  6. Consider supplementation. Consume supplements yang selamat dan organik yang boleh tingkatkan immune system badan supaya badan tak senand dijangkiti penyakit-penyakit normal dan serious.
Jom kita maksimumkan level kesihatan kita supaya kita sentiasa productive dan efficient!
Supplementation thorbaik untuk maksimumkan level immune system kita adalah Nutriferon dari Shaklee. Yang best nya, anda boleh rasa effect dia seawal 3 hari! And yang lagi best ialah sebab Nutriferon ini 100% dari bahan semulajadi dan halalan toyyiban.

Fungsi utama Nutriferon adalah untuk mengukuhkan immune system badan kita secepat 3 hari! NutriFeron ni the only Interferon dalam market yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi. Kita bukan nak sihat sekarang saje, kita nak sihat selamanya. Sebab tu lah penting untuk kita pilih produk kita nak consume very wisely!Sara Amelia

Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

No comments:

Post a Comment