Set Kurus Dan BMI Ideal bersama Shaklee

90% manusia atas muka bumi ni nak kuruihh, yang lagi 10% dah memang dilahirkan dengan badan selim melim and maintain walaupun melahap!Nak kurus ni ada 3 stage :

Bakar--> Detox --> Bina 

Detox dan Bakar: 

Penting ke detox ni? 

Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Produk untuk DETOX ni ada dua; Herb-Lax dan Alfalfa Complex.Beza Herb-Lax dan Alfalfa Complex : 

Herb-Lax detox fokusnya di bahagian usus, di mana nutrients yang kita makan akan di-absorb. Herb-Lax TIDAK digalakkan untuk ibu breastfeed kalau nak ambil harian. So, kalau bf mums nak ambil, boleh lah ambil dalam 4biji seminggu.

Alfalfa Complex ni lebih mild and dia akan bantu detox seluruh badan kita. Kerana dia mild, bf moms boleh consume Alfalfa macam biasa.

Ada dua jenis lemak kita nak bakar; lemak yang dah memang ada dalam badan kita and lemak yang baru nak berternak and baru masuk dalam badan kita.

Apa beza Lecithin dan Omega Guard?
Lecithin emulsify lemak baru. Bila kita makan, dan lemak2 dari makanan tu akan di’emulsify’ oleh lecithin jadi ketulan2 kecil yang senang disingkirkan. OmegaGuard  pula, membakar lemak lama. Omega akan tingkat metabolisme badan supaya bakar lemak dengan lebih efisiyen, dan akan rangsang tindakbalas badan terhadap hormon leptin. Hormon leptin adalah hormon yang kawal “rasa lapar”.

Ada kajian yang temui kalau amalkan omega-3 dan exercise, lemak yang dibakar adalah 26% lebih banyak dari exercise sahaja. 

Kenapa penting untuk untuk bakar and detox? 

Bila kita dah bakar lemak2 tu, kita kenalah makan Alfalfa dan Herb-Lax untuk transport lemak2 ni keluar dari badan kita!

Kepentingan Protein?

Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot.

Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet. Cinch Shake ada Leucine, sejenis asid amino untuk mengekalkan jisim otot so untuk golongan biasa, bagus ambik Cinch shake.Untuk Ibu menyusu, sarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Jadi, perlukah saya ambil kesemua product?

TERBAIK adalah ambil semua tapi kita faham yang ada alami masalah bajet.
Untuk mereka ini, boleh mulakan samada dengan herb-lax+lecithin atau alfalfa+lecithin dulu. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein. Saya selalu suggest ikut bajet customer sebab tidak mahu membebankan.

Kalau makan set shaklee ni, kena jaga makan tak?

Kena. Ni bukan pil kurus, ni adalah supplemen untuk bantu badan buang toksin dan bakar lemak dengan lebih efisyen dan pantas. Tak ada guna makan supplemen tapi at the same time hari-hari makan kek.

Jika anda berminat, boleh lah whatsapp saya untuk FREE consultation:

SARA 
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com
IG/FB : @revampwithsara/ Revamp with Sara

No comments:

Post a Comment