Radikal Bebas Gapo Dio?



Meh masuk kelas Sains kejap. 

Molekul ni kan terdiri dari elektron-elektron. Radikal bebas ni adalah molekul yang tak stabil sebab kehilang satu elektron. Disebabkan dia dah jadi tak stabil, molekul ni akan menyerang molekul-molekul yang berhampiran untuk nak gantikan elektron yang hilang tu. And satu radikal bebas ni boleh musnahkan berjuta molekul. Bayangkan ini terjadi dalam badan kita. Takut kan?

Dari mana datang radikal bebas ni?

Banyak sumber; 
Merokok, 
Tekanan berlebihan, 
Makan banyak processed food, 
Sinaran UV, 
Radiation, 
Toksin,
Chemical dalam badan cucian harian, 
Alkohol. 

Banyak lah. 
Pendek kata dunia kita sekarang ni memang dah tercemar! 

Proses pengoksidaan yang tidak terkawal ni menyebabkan:
  • Kerosakan sel, tisu dan otot
  • Penuaan pramatang 
  • kedutan pada kulit
  • Pengerasan dinding arteri
  • Pembentukan katarak
  • Pengerasan sendi
  • Peningkatan kolestrol
  • Kanser 
  • BANYAK LAGI!

Bahaya ke radikal bebas ni? 
Kalau dah boleh menyebabkan kanser.... nauzubillah.. 

Isu ini selalu dipandang remeh kerana radikal bebas ni kita tak nampak, cuma akan sedar bila dah hampir terlambat. 

Jadi, jom kita mula berperang dengan radikal bebas ni! Jangan biarkan mereka merosakkan sel dalam badan kita dengan Set Antioksidan Shaklee!

Vitamin A C E 


Kelebihan SETIAP produk Set Antioksidan ini: 


Carotomax - CarotoMax shaklee adalah hasil gabungan 6 varieti karotena yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan yang tinggi sifat antioksidan. Pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

SR Vita-C Plus - bersifat sustained release iaitu pelepasan perlahan-lahan iaitu 100mg setiap jam. Ia juga mengandungi Bio-flavonoid C complex yang membantu meningkatkan penyerapan Vitamin C menghalang daripada dirosakkan oleh pengoksidaan dalam badan.

Vita-E Complex - Pengambilan harian  vitamin E untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan perngasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung, etc!


Vivix adalah produk premium Shaklee yang sangat aktif melawan tindak balas radikal bebas dalam badan kita. Dengan lambakan testimoni dari pelanggan-pelanggan Shaklee dari seluruh pelosok dunia tentang keajaibannya melawan penyakit-penyakit kronik seperti kanser, darah tinggi dan kolestrol, kencing manis, kerosakan buah pinggang dan banyak lagi. 

Vivix mahal? 
Nak bayar rawatan dan ubat-ubatan sepanjang hayat lagi mahal. 

Jika anda ada any concern tentang tahap kesihatan anda dan anda nak usaha menjadi lebih sihat, boleh lah contact saya untuk FREE consultation.

Sara Amelia
Shaklee Independent Distributor
Whatsapp No : +6011 3788 4868
Emel : revampwithsara@gmail.com




No comments:

Post a Comment